Juha tillsammans med barn från avdelningen Slånbäret på Trötens förskola under en lässtund. Alva, Matilda, Julian, Tiili och William tyckte alla om ”Malte och Moa spelar golf”. – Det är en spännande och bra bok med mycket konstiga figurer, lät omdömet från barnen.

Yrke: golftränare – och barnboksförfattare

Juha Saarinen: ”Jag ser det som mitt bidrag till ökad läslust och en introduktion till golfen”

2015-06-17 Holma GK:s nye golftränare har en ovanlig bakgrund. Förutom just golftränare är Juha Saarinen även barnboksförfattare med två böcker i bagaget.
– Jag har alltid haft en kreativ ådra, säger Juha Saarinen.

Sedan mars i år har Juha Saarinen haft Holma GK som arbetsplats. Att Juha skulle syssla med golf på heltid var inte självklart.

– Jag började med golf när jag var 21, vilket är lite för sent för att kunna bli en bra tävlingsgolfare. I början blev det ett väldigt stort intresse för mig, säger han.

Sade upp sig och satsade

Efter några år med golfen som hobby bestämde sig Juha för att satsa på att göra hobbyn till ett heltidsjobb. Han hade hjälpt några kompisar och insett att han hade ögat för att bli tränare.

– Jag jobbade på SAS och tröttnade på ”nio till fem-jobb­et”, så jag sålde lägenheten i Stockholm och flyttade till Stenungsund och började utbilda mig till golftränare.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv