Winge och Nilsson lämnar BK Heid

Samma sak gör resten av herrlaget – "Beskedet var sista droppen"

2015-01-31 De förre detta LHK:arna Hans Winge och Rasmus Nilsson lämnar BK Heid. Samma sak gör alla deras lagkamrater. Orsaken? Oavsett hur säsongen slutar kommer laget flyttas ner från allsvenskan till division 2.
– Vi är ett gött lag. Det är tråkigt att det avslutas på detta sätt, säger Rasmus Nilsson.

Det allsvenska handbollslaget BK Heid står just nu helt utan spelare i herrarnas A-lag. Detta trots att nio omgångar återstår av den allsvenska säsongen.

BK Heid dras med skulder på närmare 500 000 kronor. Mot den bakgrunden togs beslutet att herrlaget, för närvarande nästjumbo i allsvenskan, nästa säsong kommer flyttas ner till division 2.

– Vi har gjort vad vi kan göra med det som inte berör handbollen för att spara in pengar, det finns inte mer att ta av där. Därför tvingas vi ta det här beslutet. Det är på herrsidan vi kan göra störst skillnad, säger BK Heids ordförande Marie Svensson till Göteborgs-Posten.

”Kom som en chock”

Några som inte var nöjda med beslutat var föga förvånande herrarna själva. De bestämde sig att gemensamt lämna klubben med omedelbar verkan.

– Det kom som en chock. Vi fick reda på det efter en träning nu i veckan. Jag tycker styrelsen har behandlat herrlaget dåligt och beskedet var sista droppen, säger målvakten Hans Winge.

Rasmus Nilsson fortsätter:

– Vi var öppna med att vi ville lämna eftersom vi inte har något att spela för. Även om vi hade vunnit serien åker vi ändå ur, säger han.

Även om laget ligger på nedflyttningsplats i allsvenskan, Sveriges näst högsta serie, så fanns tron på att laget skulle kunna hänga kvar.

– Hoppet ner till division 2 är för stort. Spelarna i laget är tillräckligt duktiga för allsvenskan, säger Hans Winge.

Haft kontakt med klubbar

För Hans Winge och Rasmus Nilsson, som båda anslöt till Heid i somras, väntar nu en jakt på nya lag.

– Det är jobbigt att hitta ett nytt lag mitt i säsong, alla lagen har sina trupper klara redan. Jag har haft lite kontakt med klubbar, men inget är klart, säger Rasmus Nilsson.

Hans Winge, som egentligen skulle lägga ner handbollskarriären i somras på grund av skadebekymmer, har även han haft kontakt med några föreningar.

– Jag har jobb i Göteborg, det är inte bara att flytta. Men jag kommer absolut fortsätta med handbollen, avslutar han.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv