Daniel “Wille” Wilhelmsson följer med IFK Uddevalla ner i division 2. Arkivfoto: Joel Hansson

”Wille” och Jaconelli kvar i IFK Uddevalla

Har förlängt kontrakten trots nedflyttningen

2015-01-16 Daniel ”Wille” Wilhelmsson och Sebastian Jaconelli har bestämt sig för ytterligare en säsong i IFK Uddevalla.
Trots degradering till division 2 vill duon, som tidigare spelat i Stångenäs, fortsätta på en relativt hög nivå.
– Men just nu är jag inställd på rehabilitering i två månader, efter en inflammerad baksida, säger Daniel ”Wille” Wilhelmsson.

IFK Uddevalla spelade förra säsongen i division 1. Men sejouren blev bara ettårig. Som absolut tabelljumbo degraderades laget, som under stora delar av hösten bara hade äran att spela för.

– Det blev en strulig säsong. Vi började med en trupp på 27 spelare. Det innebar att många inte fick den speltid de ville ha och såg sig om efter andra klubbar. Allt eftersom året gick tappade vi spelare och på hösten blev vi väldigt tunna, säger Wille.

Vill spela mer centralt

”Wille” tycker att laget hade mycket stolpe ut i början av seriespelet.
– Med en bättre start så tror jag att utgången kunde blivit annorlunda.

Skillnaden från spel i division 3 med Stångenäs blev stor.

– Konditionsmässigt har det aldrig varit några problem, där låg jag bra till från början. Men kvalitetsmässigt går det knappt att jämföra divisionerna, skillnaden är stor.

För ”Wille” personligen blev säsongen, trots degradering, ganska bra.

– Jag spelade ytterforward i en 4-3-3-uppställning. Helst skulle jag vilja spela mer centralt och ha mer boll. Poängmässigt har jag högre krav på mig själv, än fyra mål och två assist. Det jag är mest nöjd med är att jag spelade 24 av 26 matcher och startade 22. Det innebar att jag blev den spelare i truppen med näst mest speltid.

Mycket spel på ytterbacken

För Sebastian Jaconelli, som vanligtvis spelar på yttermittfältet, blev det en hel del framträdande som ytterback under den gångna säsongen.

IFK Uddevalla har ännu inte gått ut med någon målsättning för 2015.

Troligt är att Uddevallalaget, med minst två Stångenäskillar i truppen, siktar mot den absoluta tabelltoppen. Ytterligare ett bekant ansikte kommer att spela för IFK Uddevalla, målvakten Andreas ”Silas” Samuelsson lämnade Stångenäs AIS för en dryg månad sedan.

Publicerad:
Nyhetsarkiv