På tre planer i Kronbergshallen genomfördes Gullmarsgymnasiets volleybollturnering.

Volleyboll – på elevernas begäran

Gullmarsgymnasiet ska representera Lysekil i inofficiella skol-SM

2015-01-28 Under tisdagen ordnade Gullmarsgymnasiet den årliga volleybollturneringen.
Under drygt tre timmar levererades servar, smashar och blockeringar av skiftande men inte sällan, väldigt bra, kvalité.
– Det är jag och Camilla Spikh som har arrangerat tävlingen i år, men det var efter begäran från eleverna som väldigt gärna ville ha en turnering, säger idrottsläraren Andreas Kårebrand.

Tidigare år har det varit skolidrottsföreningen på gymnasiet som stått för arrangemanget. Men så blev inte fallet den här gången och i stället blev det idrottslärarna Camilla och Andreas som tog tag i saken.

– Vi hoppas att skolidrottsföreningen nu kan föra traditionen vidare kommande terminer, för det är en uppskattad turnering, säger Andreas Kårebrand.

Tio killag och fem tjejlag ställde upp. Konstellationerna var blandade. Vissa lag bestod av kompisgäng och andra var rena klasslag. Även ett ledarlag ställde upp i kill-klassen, förstärkta med idrottsläraren Camilla Spikh. Matcherna spelade först till 25 poäng eller max 15 minuters spel. När någon match slutade tidigare var det genast två lag på plats för en mini-utmaning, ofta killar mot tjejer.

Eleverna dömde själva

Domare var eleverna som själva inte spelade för tillfället.

– Det är en nyttig erfarenhet att själv få ta ansvaret att döma, och inte bara skälla på domaren, skrattar Andreas Kårebrand.

I mars kommer Gullmarsgymnasiet att delta i inofficiella skol-SM i volleyboll. Ett killag och ett tjejlag ska representera skolans färger i Falkenberg. Laguttagningen står idrottslärarna för.

I tjejklassen var det ett handbollsinspirerat lag, där alla till vardags spelar i LHK, som tog hem segern. Bland killarna var det lag Roos som till slut knep förstaplatsen.

– Det blev en jämn final i tjejklassen, det skiljde bara två poäng, medan det bland killarna blev lite större siffror, avslutar Andreas Kårebrand.

Publicerad:
Nyhetsarkiv