Foto: Pixabay

”Alkoholstoppet skadar jobb och företag”

Visitas vd kräver ett direkt stöd till restauranger som tvingas stänga

2021-02-04 "Regeringen beslut att förlänga alkoholstoppet trots att smittspridningen på restaurang är nästan obefintlig skadar jobb och företag. Och nu måste det komma ett direkt stöd till alla de restauranger som tvingas stänga". Det säger Jonas Siljhammar, vd för Visita.

Trots att Folkhälsomyndigheten flera gånger sagt att smittspridningen på restaurang är nästan obefintlig (13:10 in i klippet) meddelade regeringen idag att alkoholstoppet klockan 20 förlängs.

”Det är orimligt att regeringen fortsätter med ett näringsförbud som förstör jobb och företag över hela Sverige när till och med deras egna experter säger att restaurang är en säker miljö”, säger Jonas Siljhammar, vd Visita.

50 000 jobb borta
Sedan alkoholstoppet infördes har besöksnäringens kris fördjupats ytterligare. I december minskade antalet anställda i besöksnäringen med 50 000. Det innebär att mer än var tredje jobb försvann, jämfört med samma månad ett år tidigare. Och dagens besked från regeringen förvärrar läget ytterligare.

”Regeringen måste omedelbart presentera ett stöd som ersätter de drabbade företagen fullt ut och se till att redan utlovade stöd betalas ut. Det går inte att betala löner med löften utan det krävs pengar på kontot”, säger Jonas Siljhammar.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv