Där ligger min del! pekar privata Meta Bruto. Och där min! pekar Sotenäs kommuns Roland Mattsson. Bakom dem ligger Ekelidsberget i Bovallstrand, som snart väntas bli ett nytt, centralt bostadsområde med lugnt läge och gångavstånd till Bovallstrands city.

Visar nya bostadsområdet Ekelidsberget i Bovallstrand

Markägaren Meta Bruto och Roland Mattsson (M) ser fram emot projektet

2016-02-29 Bygg 700.000 bostäder fram till 2025 för att lösa bostadskrisen.
Det säger regeringen och Boverket i senaste rapporten.
När Sotenäs kommunfullmäktige i februari tog beslut om detaljplanen för Ekelidsberget i Bovallstrand gick man ett litet steg på vägen. För bostäder är en akilleshäl när Sotenäs vill utveckla kommunen för företagen och fler bofasta, ja, för att behålla de unga, som kunde välja bli bofasta efter sina studier. Men idag inte har en chans på Sotenäs bostadsmarknad.

Tekniske ordföranden, bovalliten Roland Mattsson (M), var därför mycket nöjd med KF-beslutet, som vinner laga kraft i medio mars, om ingen överklagar.

Veckan efter står Mattsson tillsammans med kommunens privata samverkanspartner Meta Bruto vid kyrkogården. De ler i kapp när de ser bort mot ekskogen, skogsvägen och Ekelidsberget skimrande i isacssonskt vinterdis.

Både Mattsson och Bruto ser fram emot husen som snart ska ta form och tänker sig barnen, som får lekplatser i naturområdet och promenadavstånd till skolan.

Meta Bruto äger marken som ligger under Finntorps gård, där hon själv också bor.

– Det är en gammal jordgubbsåker, pekar och visar Meta Bruto och påminner om vårens vitsippor som brukar färga marken.
Ekarna är uppmärkta och ska nu gallras för att inte de enskilda husägarna längre fram ska…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv