Viltolycka – till sjöss

2020-05-29 Under torsdagskvällen inträffade en minst sagt ovanlig viltolycka utanför Skaftö. Det var en båt som krockade med ett simmande vilt, förmodligen en älg eller ett rådjur.

Viltolyckan inträffade vid 21.00-tiden när föraren av en daycruiser var på väg till sin brygga vid Skaftöbron vid årets första tur från varvet. Föraren såg plötsligt ett djurhuvud på styrbordssidan i vattnet och försökte väja från det som såg ut att vara en mindre älg eller ett rådjur, men kollisionen var oundvikligt och motorn gick sönder.
– Föraren berättar att det small till i skrovet och sedan flög drevet med propellern upp i aktern och sedan fungerade inte motorn längre utan han fick ropa efter hjälp via kanal 16 . En lotsbåt kom och drog in daycruisern till Fiskebäckskil. Föraren försökte se vad det var i vattnet, men han kunde inte se något. De får kontrollera det när båten lyfts upp på fredag om det sitter något kvar på drevet eller vad det blivit för skador, berättar polisinspektör Thomas Andersson.
En lotsbåt drog in båten till Fiskebäckskil och under fredagen ska båten tas upp och inspekteras för att se vad det kan ha varit för djur båten krockat med.

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv