Villabrand på Härnäset – en person är förd till sjukhus

2020-06-05 En person fick föras till sjukhus i samband med en dramatisk villabrand i Sjövik på Härnäset vid 08.00-tiden på fredagsmorgonen. Villan var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram till platsen.

SOS Alarm fick larmet om villabranden strax före klockan 08.00 på fredagsmorgonen. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen. En man som bodde i huset stod utanför med lindriga brandskador. Han togs med till sjukhus för kontroll. Inga ytterligare personer har befunnit sig i huset vid tillfället för branden.

När Räddningstjänsten anlände till platsen med tre enheter från Lysekil, Brastad och Munkedal var villan redan helt övertänd. Villan som elhärjades ligger på Strandvägen i Sjövik, långt ut på Härnäset.
– Villan ligger i ett sommarstugeområde. Den var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen, så arbetet inriktades på att rädda intilliggande hus, säger Fredrik Meurk, inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt polisens presstalesperson, Anna Göransson, är det i nuläget okänt vad som startat branden. En brandteknisk undersökning kommer att genomföras.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv