En villa på Stockeviksvägen på Skaftö började av okänd anledning att brinna vid lunchtid på torsdagen. Foto: Peter Lundberg

Villabrand i Stockevik

2019-01-10 En nybyggd villa på Stockeviksvägen på Skaftö började av okänd anledning att brinna vid lunchtid på torsdagen. Brandkåren på Skaftö var snabbt på plats och fick förstärkning av kollegorna i Räddningstjänsten Mitt Bohuslän. På plats var fem räddningsenheter tillsammans med två ambulanser.

Klockan var 13.14 när SOS Alarm fick larmet om branden i en exklusiv villa på Stockeviksvägen. Det var förbipasserande som såg att det rök från villan. Brandmännen från Skaftö ryckte ut och förstärkning begärdes omgående från Räddningstjänsten Mitt Bohuslän som ryckte ut med två brandbilar från Lysekil. Totalt var ett 20-tal brandmän på plats.

Vid 14.00-tiden såg läget ut att vara under kontroll, men då började det ryka från taket på villan. Med hjälp av en kranbil kunde brandmännen bekämpa branden ovanifrån, medan rökdykare gick in och bekämpade branden som blossat upp från insidan av huset. Vid LP:s pressläggning pågick släckningsinsatsen för fullt och insatsledaren gick inte att nå för en kommentar. Enligt uppgift från säker källa var ingen människa i huset när branden bröt ut. Villan fick stora rök- och vattenskador, men räddades från att brinna ned tack vare en stor och effektiv insats från Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se0523-667083
Nyhetsarkiv