Ingmar Karlsson visar riksdagsledamoten Jan-Olof Larsson (S), byggmaterialet som nu legat i Hallinden sedan 2012. Här finns allt för att bygga en terminal. Företaget har själv bekostat en funktionsutredning och snart ska även bygghandlingarna vara färdiga.

”Vill ni lägga ner banan så säg det”

Ingmar Karlsson och Magnus Strand vill ha svar

2016-02-18 Ingmar Karlsson och Magnus Strand är båda åkeriföretagare och delägare i Uddevalla lastbilcentral.
De har lagt ner mycket pengar på Hallinden terminal AB, som de fortfarande tror på. Men en förutsättning är att Trafikverket gör de satsningar som krävs för att Bohusbanan och Lysekilsbanan överhuvudtaget ska ha en framtid.

– Jag ställde frågan till Anna Johansson; vill ni att vi ska lägga ner järnvägen och satsa på att transportera gods med lastbil istället, så säg det. Då gör vi det, vi är inte omöjliga.

– Vi tror på affärsidén med terminaler ut efter stambanan, att järnvägstrafiken möter företagen och kunderna, menar Ingemar.
Det gjordes en stor utredning 2010-11 som presenterades 2012 om just handelsplatser och framförallt virkesterminaler i Bohuslän-Dal. Det är snart fyra år sedan som Trafikverket gjorde en funktionsutredning och där tog det stopp.

– De gjorde en undermålig utredning där de inte tog hänsyn till…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

 

 

Publicerad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv