Viljelöst LHK förlorade mot Skara

"Vi fick oss en lektion i handboll"

2014-11-24 – Nej, det här var inte något vidare bra. Vi var snarare på en handbollslektion än en handbollsmatch idag.
Det säger LHK:s damlagstränare Anders Johansson efter helgens brakförlust, 36-20, i bortamatchen mot Skara.

Utan rätt inställning är det svårt att lyckas i idrottens värld. Det blev handbollsdamerna från Lysekil varse om i söndags. Underläge med 9-2 efter elva spelade minuter och LHK fick ta sin första time out.

– Vi kom fel i täcket samtidigt som Emma Persson i målet inte kom åt många bollar. Det var en riktigt dålig start.
Men LHK ryckte upp sig och kom närmare och vid ställningen 11-15, efter 27 minuter trodde LHK-tränaren på en vändning.

– Amelie Olsson kom fri i en kontring men hemmamålvakten räddade. Därefter kontrade Skara in ett par mål. Med lite flyt hade vi haft tre bollar ner inför den andra halvleken. Nu blev det lite för stort avstånd, säger Anders Johansson.

Efter pausen försökte LHK plocka bort hemmalagets niometersspelare.

– Vi lyckades störa deras skyttar, men det hjälpte inte när resten av försvaret blev stillastående. Sedan åkte vi på massor av kontringar. Vi hade alldeles för dålig inställning i försvarsspelet, säger Anders Johansson.

Ett tillknycklat damlag fick inte packa ner några poäng i väskan efter den här tillställningen. Tyvärr var det inte heller många som kom undan turen till Skaraslätten med godkänt i betyget.

– Fanny Bergman i målet var duktig när hon kom in i mitten av den första halvleken. Då hade vi vår bästa period. Sedan tycker jag också att Emma Svensson på kanten var duktig idag. I övrigt finns det mer att hoppas på, både vad det gäller själva spelet och när det handlar om att visa hjärta och vilja, avslutar en missnöjd Anders Johansson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv