”Jag visste att det var en tjej jag hade i magen, det var bara att hon kom ut med en snopp. Så det blev fel för mig också. Nu idag har jag en dotter, världens goaste tjej. Jag började prata med Viktoria om det här ganska tidigt. För att understryka att ”om du känner så här, är det bra att du säger till, så vi kan hjälpa dig i god tid”, berättar Anna Harrysson, och kramar om Viktoria, som tidigare bar namnet Viktor.

Viktoria föddes med fel kön

”Jag har tänkt mycket innan jag kom fram till att så här är det”

2016-10-18 I hela sitt liv har Viktoria, 13 år, känt att något varit fel, hela hennes livssituation. Det har varit många känslor, sömnlösa nätter och mycket gråt. Viktoria föddes med fel kön men först nu har hon kommit till insikt om det.

– Jag har alltid följt normerna för att passa in. Men det var först nu i julas, efter att besökt en websida om transsexualitet, som jag hittade mig själv. Jag kände igen mig i många påståenden och sedan funderade och grubblade jag länge och kom fram till att så här är det, berättar Viktoria.

Naturen spelade ett spratt

2003 föddes Viktor, ja, hon hette så. Men känslorna Viktors mamma hade, var att det skulle bli en tjej. Men naturen spelade familjen Harrysson ett spratt…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv