Henrik Olausson, en rese i försvaret, men det blev också två fullträffar i det offensiva spelet. Foto: Lennart Hård

Viktig hemmaseger för Lysekils HK

Poängen viktigast i en mindre välspelade match – ”Nu ska vi fixa nytt kontrakt”

2016-02-09 Ett stort steg mot nytt kontrakt.
– Nu ska vi fixa det här. Idag hade vi bra inställning och satte försvarsspelet.
Det säger LHK:s bästa spelare Simon Lindblad efter hemmasegern mot Höfers på söndagskvällen.

Att påstå att segrarna duggar tätt hade varit en överdrift av stora mått. LHK:s viktoria mot Höfers var säsongens andra på 14 matcher. Men den var inte desto mindre efterlängtad och samtidigt extremt viktig i kampen om att bärga ett nytt kontrakt.
En vinglig inledning med mycket bortkastade bollar, signerade båda lagen, satte sin prägel på den här matchen. Visserligen höjde sig lagen till en något högre nivå, men till betyget välspelad nådde man aldrig upp.

Punktmarkering

Vid underläge 3-5, efter halva halvleken spelad, valde LHK att punktmarkera gästernas Robert Hansson som då hade hunnit med tre mål. Något som kan ha blivit matchavgörande. Lysekil jagade ikapp, och drog ifrån, och tio minuter senare hade Lysekil skaffat sig en ledning med 12-8. I paus var siffrorna 13-10.

I den andra halvleken tog LHK ytterligare ett grepp om matchen. Höfers hade svårt att få till anfallsspelet fem mot fem och hemmalaget hade naturligtvis inga planer på att släppa punktmarkeringen.

Ledning med 20-15 gjorde att det såg bra ut för LHK. När Jonathan Nilsson dundrade in 24-18 med tio minuter kvar att spela antecknades ”det är klart” i journalistblocket. Men kanske tog även hemmakillarna ut segern i förskott…

Publicerad: Uppdaterad: