Viking har en del att fundera på efter dubbla smällar i Alltrean. 3-7 borta mot Lions i torsdags kväll och 2-10 borta mot Alingsås/Sörhaga på söndagskvällen. Foto: Lennart Hård

Viking utspelat av Alingås

2022-02-14 Viking hade inte mycket att sätt emot borta mot serieledarna Alingsås/Sörhaga. Efter en målmässigt hyfsat jämn första period öste Alingsås på och vann till slut tvåsiffrigt. Viking är nu sist i serien.

Viking har hamnat i en formdipp och har nu förlorat tre matcher på raken. Efter den tunga strafförlusten hemma mot Rönnäng för en dryg vecka sedan blev det rejält med stryk borta mot Lions i torsdags och på söndagskvällen kom nästa smäll.

Ras i andra perioden

Viking hängde med i en period borta mot topplaget Alingsås/Sörhaga, innan raset kom i mitten av den andra perioden när hemmalaget gjorde tre mål inom loppet två och en halv minut och gick ifrån till 5-0.

Där rök också hoppet om att kunna lugga tabellettan på poäng.

Tränaren Tapio Vihma konstaterade att Viking inte räckte till i matchen.

– Deras puckar trillade in alldeles för lätt, samtidigt som de har en ruskigt bra förstafemma med sina ryssar. Det här var en match där vi fick se och lära och sedan gå vidare.

Flera av hemmalaget mål kom i spel fem mot fyra.

– De gjorde hälften av sina mål i numerärt överläge och dessutom två mål när vi spelade fem mot fyra. Det går inte mot ett sådant här motstånd, säger Tapio Vihma.

Matchen slutade till sist 10-2, sedan Vincent Granlund och Jesper Andersson gjort var sitt tröstmål för Viking i början av den tredje perioden.

Göteborg nästa

För Viking väntar nu härnäst Göteborg på hemmais på fredag kväll. Det är en match som Viking bör vinna för att fortsatt ha hyggliga chanser att bli bland de sex bästa.

– Men först och främst ska vi försöka komma i gång som lag igen och göra bra träningar i veckan, säger Tapio Vihma.

Efter Vikings överraskande fina start i Alltrean, där laget var en seger från att ta över serieledningen har laget rasat till sista plats. Men det är fortsatt mycket jämnt i tabellen. En seger hemma mot Göteborg kan exempelvis föra upp laget till sjätte plats igen och i så fall ligger Viking på nytt på en av platserna som leder till fortsatt kvalspel mot division 2.