Viking tappade – föll i förlängning

Två tuffa matcher för Lysekil som spelar igen redan imorgon

2021-10-07 Igår onsdag spelade Viking sin andra match för säsongen. Denna gång besökte man Varberg och det blev en riktig rysare.

Precis som mot Munkedal gick motståndarna upp i en tidig 2-0 ledning. Än en gång kom Viking tillbaka och efter två mål av nyförvärvet Jesper Andersson var det kvitterat till 2-2 efter knappa kvarten. Målfesten i den första perioden skulle dock fortsätta och 43 sekunder efter kvitteringen kom 3-2 till Lysekil genom Alexander Eriksson. Innan perioden var slut hade Dominik Chara utökat till 4-2 men Varberg hann reducera till 4-3.

Många utvisningar

I den andra perioden var det inte lika målrikt, istället var det utvisningarna som utlöste varandra. På sju minuter fick Varberg fyra utvisningar och till slut kunde Alexander Eriksson göra sitt andra, och Lysekils femte mål i matchen. Dock inte i power play, men 5-3 stod sig perioden ut och det såg ut som att det kunde bli en trevlig hemresa till Lysekil.

Eriksson fick ett gyllene läge i period nummer tre att fixa sitt hattrick när det dömdes straff. Tyvärr kunde han inte få in pucken och en halv minut senare stod det 5-4 på resultattavlan efter att hemmalagets hugo Ståhlbom reducerat. Några minuter senare kom också kvitteringen, 5-5 när Ilya Kharchenko satte matchens tionde mål.

Slutet på perioden blev stökigt och lagen drabbades av varsin utvisning efter roughing. I förlängningen fick Lysekils Dominik Chara och Varbegs Robert Arnudd två minuter för holding och det dröjde inte länge efter det innan Varberg lyckades knipa extrapoängen efter att Kliment Baranov fick in 6-5.

Två matcher för Viking där det sammanlagt har varit 25 mål. Förlust igen men man fick i alla fall med sig en poäng. Nu blir det nya tag med tanke på att laget spelar match redan imorgon borta mot LN 70 HC i Lödesborg.

– Det var en svängig match redan från början med mycket chanser åt båda hållen. Jag tycker vi gör en okej mach fram till sista perioden. Där bjöd vi in dem i matchen igen och de fick alldeles för många chanser. vi var slarviga i försvaret helt enkelt så det var tråkigt med en övertidsförlust men nu är det match redan imorgon så det är bara att ladda om, säger tvåmålsskytten Jesper Andersson.

Även lagets tränare, Tapio Vihma menar att de bjöd in Varberg i matchen.
– Vi hade ju en 5-3 ledning inför sista perioden och så tappar vi till lika. Det är inte godkänt, vi är för ängsliga och ser nervösa ut. Vi tappar puckar på konstiga ställen och det måste vi förbättra.

Vad sa ni inför matchen, med tanke på förlusten mot Munkedal?
– Det vi tryckte på var att vi skulle inleda matchen mycket bättre och inte släppa till något i början. Och vad händer? Vi ligger under med 2-0 efter fem minuter, det funkar inte.