Viking fick segerjubla sent mot Skärgården. Fin hockey i första perioden byttes ut mot knackigt spel i sista perioden. Trots detta avgick Viking med alla tre poängen, för blott tredje gången under säsongen. Arkivfoto: Lennart Hård

Viking satte spiken i kistan – med mindre än minuten kvar

Niclas Carlsson avgjorde bortamötet på Öckerö mot SH84 – slutade 4-5

2015-02-05 Viking gick upp i tvåmålsledning två gånger om, Skärgården kämpade sig tillbaka lika många gånger.
Då, med 50 sekunder kvar på klockan, satte Niclas Carlsson det avgörande 4-5-målet till Lysekilarnas fördel.
Matchfakta:

SH84 – Lysekils Hockey Viking
Ishockey – division 3 forts.
Resultat: 4-5 (0-2, 3-2, 1-1)
Publiksiffra: 25 personer
Bäst i Viking: Markus Johansson
Vikings målskyttar: Linus Strandberg, Johan Fransson, Fredrik Hedlund, Markus Johansson och Niclas Carlsson
Nästa match: Uddevalla HC, hemma

Viking hade tagit sig ner till Göteborgs skärgård för match mot Skärgården Hockey-84 under onsdagskvällen. Senast lagen möttes, för ett par veckor sedan, ledde Viking med 2-1 inför den sista perioden. Innan matchen var slut hade 2-1 blivit 3-6.

– Detta var den första matchen för säsongen som jag är missnöjd med vår insats. Det var inget bra lag vi mötte, och vi borde ha vunnit, sade Lysekilstränaren Seth Torp då.

Revanschsugna

Mot den bakgrunden var det ett revanschsuget bortalag som gled ut på isen på Öckerö, och det var också Viking som inledde matchen bäst.

Fredrik Hedlund satte ettan efter sju minuter, Linus Strandberg utökade ledningen till 0-2 efter elva.

– Vi spelade fin hockey i första perioden. Vi spelade bra i anfallsspelet och skapade många chanser, vi skåpade ut dem fullständigt, säger Seth Torp.

I andra perioden var farten och anfallsspelet som bortblåst. SH84 både reducerade och kvitterade till 2-2 innan Johan Fransson och Markus ”Micro” Johansson åter gav Viking en tvåmålsledning.

Med tre minuter kvar av mellanperioden reducerade Skärgården till 3-4.

”Spelade knackigt”

Tolv minuter in i sista perioden kvitterade hemmalaget till 4-4 och det såg tungt ut för Viking.

– Vi spelade knackigt i sista. Vi släppte in de för mycket i vår zon, säger Seth Torp.

De flesta räknade nog med ett kryss när Niclas Carlsson, med mindre än en minut kvar av matchen, ryckte sig loss, kom fri med målvakten och dunkade upp pucken i nättaket. Viking vann med 4-5.

– Jag var riktigt arg i andra periodpausen på grund av sättet vi spelade på. Vi var det bättre laget, men vi släppte in de för enkelt i matchen. Det var först på bussen hem som segern sjönk in. Det var en riktigt skön vinst.

Tre matcher kvar

Med tre matcher kvar av hockeyserien blickar Seth Torp tillbaka på en säsong bestående av många dalar, och på senaste tiden även några toppar.

– Vi har fått in killar som Linus Strandberg och Niclas Carlsson som är riktiga ledare och tar tag i spelet. Mot slutet har vi även börjat få beröm av folk runtomkring, som andra tränare och domare, som är imponerade av att vi har orkat hänga i, avslutar Seth Torp.

Publicerad:
Nyhetsarkiv