Målvakten Martin Rödström var som en mur i målet - i en period. Efter det fick han plocka pucken ur nät tio gånger.

Viking hängde med i en period

Rann iväg i andra och tredje – förlorade med 0-11mot nästjumbon Lidköping

2014-10-29 Jumbon mot nästjumbon. Viking mot Lidköping. Många hade kanske hoppats på att Viking skulle kunna ge besökarna en fight. Så blev det inte, Lysekilslaget förlorade ännu en gång stort. Matchen slutade 0-11 (0-1, 0-6, 0-4).
– Vi orkade hålla jämna steg med de i en period, sedan blev vi för trötta och gjorde för många misstag, säger Vikingtränaren Seth Torp.

Viking lyckades stå upp i en period. Det hade man målvakten Martin Rödström att tacka för. Vikings burväktare var fenomenal och radade upp räddning efter räddning. Han släppte dock in ett mål i den första perioden, ett tungt skott från blålinjen där han var rejält skymd, och det kan han inte lastas för.

“Nöjd med starten”

Lidköping var det klart dominerande laget från minut ett, men i den första perioden kunde man se tendenser till bra spel från Vikings sida. 0-1 efter första perioden får ses som ett klart fall framåt jämfört med 6-0 efter första mot Rönnäng förra veckan.
– Jag är riktigt nöjd med starten. Vi gjorde det vi pratade om innan matchen, pressa högt och sätta snabba puckar upp på våra forwards, säger Seth Torp.
Trots att Viking hade spelat enligt tränarens direktiv i den första perioden kunde man inte bortse från att det var Martin Rödström som hade räddat kvar laget i matchen. Frågan man ställde sig inför andra perioden var: hur länge orkar han? Svaret blev dryga fem minuter. Lidköping gjorde 0-2 och sedan gick det fort utför. 0-3, 0-4, 0-5, 0-6 och 0-7 kom alla innan domaren blåste för den andra och sista pausen.
I den sista tredjedelen rann det på, Lidköping gjorde fyra mål till och slutresultatet skrevs: 0-11 till gästerna från ”Schlätta”.
Viking har nu spelat sju matcher i hockeyns division 3.  På sju matcher har man släppt in 79 mål och endast gjort sju framåt.

Hur är stämningen i laget?
– Det är många som tycker det är jobbigt, speciellt när vi förlorar med tvåsiffrigt. Vissa skakar av sig förlusterna snabbare.

Utvecklingssäsong

Nej, den här säsongen har man nog för länge sedan räknat bort. Istället får man från Vikings håll se årets säsong som värdefull erfarenhet för klubbens många unga spelare. Nu är det bara att hålla tummarna för att de spelarna finns kvar i klubben om några år.
Tränare Seth Torp håller med undertecknads resonemang.
– Klubben har befunnit sig i en nådåtgående kurva i flera år, men om de unga spelarna orkar hänga i och fortsätta med hockeyn kommer vi ha ett bra lag i framtiden. Igår hade vi tre seniorspelare i laget och snart är det ingen skillnad på juniorlaget och A-laget, avslutar Seth Torp.

Foto: Lennart Hård

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv