Linus Strandberg (i mitten) firar sitt mål i matchen. Efteråt kunde han även fira att Seth Torp utnämnt han som en av matchens bästa spelare. Tyvärr fick han inte fira någon seger.

Viking för tunna i derbyt

Uddevallatränaren positiv till sitt gamla lag: ”Här finns verkligen att bygga på”

2015-01-13 – Lysekils Hockey Viking har växt. Här finns verkligen att bygga på. De yngre spelarna har tagit stora steg framåt.
Det sade den tidigare Vikingtränaren, och nuvarande Uddevallatränare, Stefan ”Kega” Olsson efter segern i fredagens match i Gullmarsborg.
Derbyt slutade 3-6 i gästernas favör.
Matchfakta:

Lysekils Hockey Viking-Uddevalla HC
Ishockey division 3 fortsättning
Publiksiffra: 78
Resultat: 3-6 (0-0, 2-4, 1-2)
Bästa spelare: Mikael Aronsson
Mål: 0-1 Pontus Åsenfors, 0-2 Mikael Thomasson, 0-3 Tobias Lundqvist, 1-3 Martin Brun, 2-3 John Axemark, 2-4 Mikael Thomasson, 2-5 Patrik Nicklasson, 2-6 Mikael Thomasson, 3-6 Linus Strandberg
Nästa match: Lions HC, hemma

Uddevalla är ett bättre ishockeylag än Lysekil. Gästerna hade ett mer samspelt lag samtidigt som man är tyngre och mer rutinerade. Men det skiljer inte mer än att det blir helt jämnt när Uddevallaspelarna inte har rätt inställning.

En mållös förstaperiod gav mersmak för hemmalaget.

– Vi gör det väldigt bra, speciellt i den första perioden. Men jag är nöjd med hela matchen, undantaget när Uddevalla åker på en femminutare i den tredje perioden. Då hade vi läge att göra match av det igen, men löste det på ett mindre bra sätt, sade hemmatränaren Seth Torp.

“Allmänhetens åkning”

Stefan Kega” Olsson var mindre nöjd efter matchen, segern till trots.

– Det är för mycket allmänhetens åkning från vår sida. Våra spelare ser vilka vi möter, att det är ett juniorbetonat lag. Så trots att det är derby så plockar vi inte fram det där extra som behövs när det är match.

”Kega” var dock imponerad av hur Lysekil har utvecklats.

– Ta till exempel unga backparet Dennis Andersson och Pontus Berthold, de är ju verkligen duktiga idag och har växt flera klasser under den här säsongen.

”Får bara inte hända”

I den andra perioden ökade Uddevalla på farten och fick, efter några enkla mål, en ledning med 0-3. Viking kom tillbaka och gjorde 1-3 och 2-3. Målskyttar var Martin Brun i spel 5 mot 3 och John Axemark i spel 5 mot 4.

Mittenperioden avslutades på ett mindre bra sätt för hemmalaget. 16 sekunder kvar och tekning i anfallszon gav hopp om en sista kvitteringschans innan paus. Men en förlorad tekning och ett ofokuserat backpar gjorde att pucken åtta sekunder senare låg i egen kasse, till 2-4.

– Det får bara inte hända. Det är en enda spelare vi ska ha koll på i det läget, och det är deras Mikael Thomasson. Ändå får han åka fri från egen blå, suckar Vikings lagledare Rickard Nielsen.

Avslagen tredje period

Den tredje perioden blev något avslagen. Värt att nämna är Linus Strandbergs fina soloprestation som han avslutade med att placera in 3-6 i krysset.

Viking fick sin stora chans att komma tillbaka i mitten av sista perioden när Uddevalla fick spela fem minuter med en man mindre. Men i ärlighetens namn så var gästerna i det här läget närmare målkänning än hemmalaget.

– Jag är ändå nöjd. Vi har fått ett stabilare lag i och med att många juniorer nu fått sällskap av några mer rutinerade spelare. Ska jag plocka ut några som förtjänar extra bra betyg får det bli målvakten Martin Rödström tillsammans med Mikael Aronsson och Linus Strandberg, avslutar Seth Torp.

Foto: Lennart Hård

Publicerad:
Nyhetsarkiv