Många reagerade när Vikarvets nya skylt om privat område kom upp. Nu är skylten nedtagen igen och i stället ska man sätta upp en välkomnande informationstavla. Foto: Anna-Maria Holmgren

Vikarvet backar efter protester

Skylt om privat område har plockats ner – ”Ersätts med informationstavla”

2015-08-13 Efter att representanter från Vikarvets styrelse satte upp en skylt om privat område vid infarten till bautastens-vägen har diskussionerna gått höga. Detta har lett till att styrelsen nu backat och tagit ner förbudsskyltarna.
Många ifrågasatte särskilt syftet med skylten gällande privat område och boende i närheten vittnat om både lokalbefolkning och turister som har vänt på klacken vid bommen.

– Styrelsen vill bara markera att Vikarvets mark inte är kommunal utan privat mark, men naturligtvis är alla välkomna, sade Vikarvets styresman Olle Fjordgren när skylten ifrågasattes.

I ett debattinlägg skrev Olle Fjordgren att; ”Vikarvet är ett privat område. Vikarvet är en privat förening som äger området på Tornvik, museet, de båda stugorna, sjöbodarna och Frifararen. Vi har mycket att hålla reda på. Allt detta underhålls och sköts om av ideella krafter”Vidare skrev Olle Fjordgren att: ”Styrelsen har enhälligt tagit beslut om dessa skyltar”.

Men när både medlemmar och andra styrelserepresentanter reagerade på skyltarna, bland annat på sociala medier, så plockades skyltarna ner häromdagen. I stället…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv