”Vi ska fasa in det gröna – ut med det fossila”

Vd Petter Holland presenterade planer för koldioxidsnålare utbyggnad vid Preemraff

2019-10-31 – Vår miljöansökan är helt avgörande för att vi ska kunna ställa om produktionen vid Preemraff Lysekil från fossila till förnybara produkter. Med dagens miljötillstånd är det inte tillåtet att producera förnybara drivmedel vid raffinaderiet i Lysekil.
Det sade Preems vd och koncernchef Petter Holland när han vid en pressträff på onsdagen informerade om Preems kompletterade miljöansökan, som innebär att utbyggnaden inte blir så stor som tidigare planerat.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv