Øivind Magnussen, vd vid Seabased.

”Vi måste se på andra ställen än Lysekil för vår produktion”

Seabased vd Øivind Magnussen åker till Smögen för diskussioner

2017-04-05 – Allt står inte och faller med en byggnation på Grötö rev. Vi måste nu även se på andra ställen än Lysekil där Seabased kan ha produktion. På måndag i nästa vecka åker jag till Smögen för diskussioner. De är jätteintresserade.
Det säger Seabased vd Øivind Magnussen efter att Lysekils kommun gett klart besked om att det inte bli någon förlängning av optionsavtalet på Grötö rev.
Vid ett möte med kommunen nyligen kom Per Mangelus, känd investerare i fastighetsbranschen, med förslaget att köpa mark på Grötö rev och bygga lokaler för vågkraftsproduktion.

Det var i början av 2013 som Seabased kom överens med Lysekils kommun om ett options-avtal som gick ut på att arrendera eller köpa mark på Grötö rev för att bygga en eller två fabriker för tillverkning av vågkraftverk. Förhoppningarna var flera hundra arbetstillfällen.

Av olika anledningar har den kommersiella fasen hos Seabased försenats och optionsavtalet har förlängts i flera omgångar. Senast det förlängdes var i december i fjol, då med tre månader till 31 mars 2017…

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på:
https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv