” Vi hoppas att fler vill börja jobba inom vården för det är ett helt underbart yrke. Men som arbetssituationen har utvecklats har det blivit för stressigt för att vi ska kunna erbjuda vårdtagarna en bra kvalitet på vården. Vår egen arbetssituation har också blivit ohållbar”, säger Nadine Andersson och Fanny Samuelsson som jobbar på hemtjänsten i Brastad och har de flesta kollegorna bakom sig i uppropet.

”Vi är inga robotar”

Arbetssituationen med all stress inom hemtjänsten har blivit ohållbar och farlig för vårdtagarna

2017-03-15 Ska hemtjänstens personal bytas ut mot robotar, ska vårdtagarna behöva må dåligt sista tiden av sina liv? Fanny Samuelsson har jobbat för hemtjänsten i Brastad sedan 2005 och Nadine Andersson i snart två år. Bara på den senaste tiden har arbetet som de tidigare stortrivts med blivit psykisk påfrestande och har dessutom lett till sjukskrivningar. Men det är inte bara personalen som drabbas utan även vårdtagarna.

Personalen i Brastad har fått direktiv från sina chefer att inte bli personliga eller visa empati med vårdtagarna. Det här är något som upprör och förvånar en stor del av personalen.

Bara för en tid sedan fanns det lite utrymme för personalen att lyssna på vårdtagarna, även om tiden var knapp. Idag finns absolut inte den tiden och de får heller inte visa känslor eller bli personliga med vårdtagaren…

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på:
https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv