Vet du något om John Olof Olsson?

Lysekilsposten efterlyser information om en av målarna som låg bakom flaskposten i Lysekils kyrka

2016-02-05 Alla målare som signerade en flaskpost och gömde den i altarringen på Lysekils kyrka 1901 har nu fått sin önskan om uppmärksamhet i respektive lokaltidningar uppfyllda.
Mycket har framkommit om de sju målare som undertecknade brevet, men om John Olof Olsson är det desto tystare.
Vet du något om målaren född i Munkedal på julafton 1882? Eller är han kanske född 1883?

Nyheten om flaskposten som hittades i Lysekils kyrka har spridits över Sverige. Det var Lysekilsposten som var först ut att rapportera om det udda fyndet. Det var i samband med att kyrkans altarring skulle delas upp i fem stycken som upptäckten gjordes. I bortre ändan hittades en ölflaska från Lysekils Bryggeri. I den låg ett meddelande.

Tyst kring Olsson

Flera tidningar har uppmärksammat nyheten och tagit reda på mer om personerna som låg bakom brevet.

Göteborgs-Posten har bland annat tagit fram information om Anders Philip Cederberg, Erik Viktor Holm, Leonard Zackeus Olsson och Otto J Nylén.

En av målarna som undertecknade brevet var John Olof Olsson, född den 24 december 1882 i Munkedal. När det gäller honom har GP, precis som Lysekilsposten, gått bet. GP skriver att det kan bero på att han har emigrerat till Amerika, och att det därmed inte går att hitta mer information om honom.

Det närmaste Lysekilsposten kommit i sina eftersökningar är en John Olof Olsson född den 24 december i Munkedal, 1883. Föräldrarna hette Jonas Olsson och Justina Eriksdotter. Om det är rätt John Olof har han i sådana fall skrivit fel födelseår på brevet…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv