Vegafish tidigare vd vill åter starta upp odling av jätteräkor i Lysekil

Länsstyrelsen har gett tillstånd för 39 ton per år

2019-09-27 I somras gick räkodlingsföretaget Vegafish i konkurs. Drömmen om produktionen av jätteräkor i Lysekil sprack – men kanske tillfälligt.
Nu har tidigare vd Matilda Olstorpe och hennes kollega Joakim Oltner fått tillstånd av Länsstyrelsen att odla jätteräkor i Lysekil i ett nytt bolag, Vegashrimp.
– Vi hoppas kunna starta upp odling av jätteräkor igen, förhoppningsvis under nästa år, säger Matilda Olstorpe.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv