Vattenloppet för kvinnorna i Nepal

2016-05-19 Så gick startskottet för det 8:e vattenloppet med kvinnor för kvinnor.
350 startande kom till Havsbadsparken i Lysekil. Det var allt från medlemmar i löparklubbar till de som bara ville ta en lugn promenad. Årets vinnare var alla tjejer i Nepal och vann loppet gjorde Lisa Elowson från Grebbestad på tiden 19.16 minuter

.

Fighten stod mellan samma tre tjejer som ifjol, skillnaden var att de bytte placeringar med varandra. Lisa Elowson bytte fjolårets brons mot ett guld, Ida Nordklev som vann 2015 sprang in på en andra plats och Kristine Elfström blev trea, tvåa ifjol.
Varit i Nepal
Trötta men oerhört glada pustar de ut efter en fin prestation.
– Jag var med och sprang ifjol och nu har vi varit i Nepal så det känns det bra att stödja vattenloppet. Jag kommer tillbaka nästa år, lovar Lisa.
Alla tre tycker det är en bra sträcka, men, backen upp mot Badhusberget är riktigt jobbig.
Vattenloppet är i första hand ett motionslopp för alla och syftet är att kunna ge rent vatten som underlättar vardagslivet och ger möjlighet till bättre hälsa och utbildning för flickor och kvinnor.
– Soroptimisterna är en org­anisation som anordnar projekt för kvinnors rättigheter. Vårt projekt har blivit vatten för att stärka kvinnor. I många länder får flickor och kvinnor gå efter vatten. Hela dagen går åt för att hämta vatten och de får ingen utbildning på så sätt. Tidigare har vi byggt brunnar i Afrika. Nu har vi varit med att utvecklat tappställen i Nepal, berättar Eva Möllborg, president i Lysekils Soroptimistklubb.

Läs mer i papperstidningen eller i

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv