Västra Götalandsregionen utsatt för överbelastningsattack

2023-02-11 Under fredagseftermiddagen blev Västra Götalandsregionen (VGR) utsatt för en överbelastningsattack som resulterade i att flera externa webbtjänster – såsom 1177.se, vgregion.se och sjukhusens hemsidor – var svåra att nå. Problemet är löst men det kan vara fortsatta störningar på webbplatserna.

VGR har under fredagseftermiddagen arbetat aktivt tillsammans med sin internetleverantör med att styra undan skadlig trafik för att se till att de externa tjänsterna fungerar igen, men störningarna väntas fortsätta under kvällen. Det kan vara fortsatt svårt att nå webbplatser knutna till VGR.

– Vi ser mycket allvarligt på att de externa webbtjänsterna inte har varit tillgängliga för allmänheten. Vi har också varit i kontakt med övriga regioner och vet att detta drabbat flera tjänster över hela landet, säger Anders Andersson, cybersäkerhetschef på VGR.

Den övriga verksamheten inom VGR har inte påverkats. VGR:s interna system fungerar och invånare kan som vanligt kontakta vården via telefon och nå sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

VGR har i nuläget inga övriga kommentarer att lämna.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv