För att den breda transporten skulle gå så smidigt som möjligt valde man att köra över Tröten och den så kallade katastrofvägen.

Varning för bred transport

Oljecistern ska ge värme vid dritstörningar på fjärrvärmen

2016-09-21 I tisdags transporterades en oljecistern genom Lysekil, hela 7.10 meter bred. För att underlätta den breda transporten valde man att köra över Tröten och den så kallade katastrofvägen.
Oljecisternen skulle till Badhusberget och är en av tre tankar som förser Lysekil med värme vid driftstörningar och planerade stopp på fjärrvärmenätet från Preemraff.

Sakta men säkert kan man beskriva transporten av den 7.10 meter breda lasten från företaget Empower i Lyse. Färden gick sedan via den så kallade katastrofvägen över Tröten.
Transporten gick smärtfritt och utan några större problem. Men det var en uppseendeväckande syn när den breda cisternen lotsades genom Lysekil och speciellt vid trängre passage.

Trångt vid trafikskyltar

Det var i första hand vid trafikskyltar som det kunde bli lite trångt. Framförde ekipaget gjorde Bohusfrakt som i sin tur lotsades av Vägtransportledarna i Uddevalla.
Oljecisternen är en backup vid planerade stopp eller driftstörningar på fjärrvärmenätet. Den nya cisternen på Badhusberget blir nu säkrare och har större kapacitet.

Läs mer på:
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv