De som presenterade föreningen De brustnas hjärtan var världsmästaren i kanot; Maria Brandin, plåtslagaren Mats Kollind och nye prästen i Lyse, Ingo Söderlund.

Världsmästare, plåtslagare och präst drog fullt hus i Lyse

Maria Brandin, Ingo Söderlund och Mats Kollind berättade om föreningen ”De brustnas camping”

2016-02-11 Hur många i Lyse visste någon om den ideella föreningen De brustnas camping i Kungälv? Säkert inte många, men de fick veta mer vid tisdagskvällens möte i församlingshemmet.

Intresset var stort och församlingshemmet var fullsatt. De som kom och berättade var en VM-medaljör, en plåtslagare och en präst.

Prästen var Ingo Söderlund som arbetar i Lysekils församling och gjort sig känd för att vara en präst med hjärta för slagna människor och idrott.

Han blev enligt Wikipedia rikskänd när han förrättade Europas största vigsel inför mer än 37.000 åskådare på nya Ullevi. Fram till 2010 var han ordförande i supporterföreningen CampSweden.

Stilbildande grepp

Ingo Söderlund tog ett stilbildande grepp för många församlingar i Sverige när han anordnade däckbytardagar för pensionärer och ensamstående mammor i Göteborg. Ett flertal församlingar i Sverige har sedan…

Terje W Fredh

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv