”Det kommer att bli några avstängda gator i Lysekil under World cup i orientering. Det är bra att de boende känner till det, och planerar lite därefter”, säger banläggaren Bengt-Olof Johansson, här flankerad av Odd Olsson som har hand om kontrollvakterna och Kristoffer Olsson som ansvarar för tekniken, där bland annat tidtagningen ingår.

Världens bästa kommer till Lysekil

150 funktionärer ska se till att för-VM i Lysekil och Munkedal rullar på bra

2015-05-27 – Det är lika stort som om FC Barcelona hade kommit hit och spelat Champions League.
Det säger Bengt-Olof Johansson, en av flera banläggare, när World Cup i orientering arrangeras i Munkedal och Lysekil.
Världens bästa orienterare, från 30 olika länder, kommer att jaga kontroller den 6-7 juni, och det kommer att gå fort.

World Cup-arrangemanget är ett samarrangemang för hela Bohuslän-Dals Orienteringsförbund, där varje klubb har fått uppgifter att ansvara för. Stångenäs AIS har fått ett extra ansvar som värd och organisatör för tävlingarna denna helg. Tävlingarna i Lysekil och Munkedal ses som en mycket värdefull förberedelse inför nästa års världsmästerskap som arrangeras i Strömstad och Tanum.

– Lysekil är likt Strömstad i stadsbilden och tävlingen är något som kan liknas vid ett för-VM. Det är samma organisation den här helgen, som den som kommer att vara i Strömstad och Tanum under VM. Nu ska funktionärsstaben testas på allvar, säger Bengt-Olof Johansson, från arrangörsklubben Stångenäs AIS.

”Stora krav på löparna”

Under lördagen kommer det i Lysekil att vara två tävlingar. Dels en publiktävling, där alla som vill får ställa upp. Målet kommer att vara vid Gullmarsskolan och banan kommer att ligga i området Slätten-Mariedal-Tröten.

Läs mer i papperstidningen eller på Buy and Read.

Buy and Read: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv