Jaktområdet omfattar nordvästra Ulricehamn, sydvästra Falköping, östra Herrljunga och sydöstra Vara kommuner.
Enligt Länsstyrelsens beslut får maximalt sex vargar skjutas i reviret. Länsstyrelsen har hittills konstaterat att det finns minst fyra vargar i reviret. När den fjärde vargen fällts kommer därför jakten tillfälligt att avlysas så att jaktområdet kan spåras av för ytterligare vargar. Kan dessa vargar knytas till Ripelången med hjälp av DNA-analys, kommer jakten att återupptas tills reviret är tömt.
– Den som tänker bedriva licensjakt efter varg ska registrera sig i Naturvårdsverkets jägarregister och bör anmäla sig till Länsstyrelsens SMS-tjänst. Alla jaktledare måste vara anslutna till SMS-tjänsten. Då kommer man att få SMS med meddelande om kvarvarande tilldelning, för att minska risken för att det skjuts för många vargar. Jaktledaren är ändå skyldig att minst en gång i timmen avlyssna Länsstyrelsens telefonsvar för information om återstående tilldelning. Jakten avlyses så snart de tilldelade djuren fällts, eller när jakttiden är slut den 15 februari, säger Mia Bisther, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen.
Jakten efter varg i Västra Götalands län har nu tillfälligt avlysts. Fyra vargar från Ripelångenreviret har fällts, och detta redan under första jaktdagen. Jaktområdet omfattar nordvästra Ulricehamn, sydvästra Falköping, östra Herrljunga och sydöstra Vara kommuner.
Länsstyrelsens beslut om vargjakt omfattar endast vargar i reviret Ripelången, som mest sex individer. Eftersom Länsstyrelsens spårare innan jakten konstaterat att det fanns fyra vargar i reviret, avlyses nu jakten tillfälligt. Nu kommer Länsstyrelsens personal tillsammans med jägare att spåra av jaktområdet och samtliga spillningar kommer att analyseras. Finns det ytterligare vargar som kan knytas till Ripelångenreviret, kommer jakten att återupptas. Jakt efter varg får ske från den 2 januari till den 15 februari, eller till det datum då Länsstyrelsen avlyser jakten.