Under åren har ett antal torpvandringar hållits i Bro. Söndagen den 13 maj var turen kommen till området Blådjuperöd-Stranderäng.

Varenda torp har inventerats på Stångenäs

2018-05-19 I slutet av 1970-talet började Stångenäs Hembygdsföreningen genomförda en inventering av torp och backstugor i Bro socken. Arbetet utfördes i en studiecirkel med deltagare som hade stor kunskap om bygden. I mars 1983 hölls det sista mötet och dokumentation och kartskisser upprättades.

Under åren har ett antal torpvandringar hållits i Bro. Söndagen den 13 maj var turen kommen till området Blådjuperöd-Stranderäng.
I vandringen deltog ett 40-tal glada vandrare. I strålande sol, vacker kuperad terräng och under trevlig samvaro gick promenaden från Blådjuperöds gård till Stranderäng.
En del av vandringen sammanföll med vandringsleden Kuststigen över Grindarna tillbaka till Blådjuperöd.

Inga-Lisa Carlsson har varit Hembygdsföreningens representant och kunniga guide vid samtliga vandringar. Inga-Lisa berättar mer i dagens tidning.

Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv