Väg 161 stängs av helt 2-4 november

2021-10-28 Mellan den 2 och 4 november kommer väg 161 på Bokenäset att stängas av helt på grund av förstärkningsarbeten. Det är vägtrummor på två olika platser som ska bytas ut.

Trummorna har försämrats efter sommarens och höstens kraftiga regn. Bytet behöver ske innan vintern och Trafikverket väljer att utföra arbetet under höstlovet vecka 44. Då vet man att det är en lägre arbets- och skolpendling än övriga veckor.

Påverkan på trafiken kommer ändå att vara mycket stor för de som vanligtvis trafikerar sträckan. Trafikverket uppmanar alla som kan att planera sitt resande och i möjligaste mån undvika att trafikera sträckan under den angivna perioden.

Inga fordon eller gångtrafik kommer att kunna passera då arbetena pågår. Trafiken till och från till exempel Lysekil och Fiskebäckskil leds via väg 162. Resvägen beräknas öka med cirka 30 kilometer.

Den ena vägtrumman är belägen i närheten av Bäcken, några kilometer väster om Rotviksbro (stängs av 2-3 nov.) och den andra en par kilometer öster om Bokenäs kyrka (stängs av 3-4 nov.)

Arbetena startar tisdag 2 november kl. 08.00 och beräknas vara klara torsdag 4 november kl. 16.00.

 

 

 

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv