Jenny Pousars löfte 2015 är att träna mer. Bredvid henne står Adam Bergman, som inte har några löften men påpekar att träningen tänker han hålla fast vid.

Vad är dina nyårslöften 2015?

Den lokala postmästaren lovar post i tio år till

2015-01-07 Varför ger man nyårslöften? En sundare livsstil, med mer träning och bättre kost, hör förmodligen till några av de vanligaste löftena.
De flesta verkar vilja ta tag i sitt liv i anslutning till det nya året. ”Ring in det nya och ring ut det gamla”. För många blir det nya året en extra kick för ett avslut på sitt mera osunda jag och en spark där bak. All julmat och godis gör säkert också sitt!

I Lysekils centrum var det inte många som hade några löften på det nya året. Det var åtminstone vad de sa, eller så ville de helt enkelt ha dem för sig själva?
Ramon De Paz Rivera, känd som lokalpostmästaren i Lysekil, lovar att dela ut post i minst tio år till. Det är ett mål från hans sida. Några specifika löften för året har han inte mer än att hålla sig frisk.

Gbg-varvet 1.30 minuter

– Jag har satt upp några mål för 2015, det första är att springa Göteborgsvarvet och komma under 1.30 minuter. Det blir tufft och då gäller det att man får vara frisk. Det andra målet är att springa Göteborg Marathon, men det är först i oktober, säger Ramon.
På Nordic Wellness i Lysekil, var några i full gång med att påbörja sina löften, om de infrias vet vi först om ett år.
Jenny Pousars löfte är att träna mer. Hon brukar inte ge några nyårslöften och de som getts tidigare har tyvärr inte hållits, avslöjar hon. Men nu blickar hon framåt och ger det nya året en chans. Träningskompisen Adam Bergman har inte gett några löften, men lovar att hålla uppe träningen.

Mindre skräpmat

Andreas Karlsson var också på gymmet i onsdags förmiddag för att börja sitt nya sundare liv.
– Jag ska sköta om kosten bättre och det ska bara bli skräpmat högst en gång i veckan, lovar han.

Brukar du avge nyårslöften?
– Nej, för man brukar bryta mot dem, men nu ska jag verkligen försöka i år, säger Andreas och kör några extra repetitioner hantel­press.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv