Vaccinering av 70 plus i sikte

2021-03-01 Capio och Närhälsan ser den befarade uppgången av antalet covid-19 fall, men det är ingen explosion av antalet smittade i Lysekil. När det gäller vaccin börjar förmodligen vaccineringen av 70 plus vecka 15, kanske till och med lite tidigare.

– Vi ser samma uppgång här som i övriga Västra Götalandsregionen. Vi tar mycket prover nu, vilket är en signal på att många har symptom i Lysekil, säger Elin Hansson, chef på Närhälsan.
Susanne Thörnblom, på Capio Läkarhus, bekräftar uppgången, även här har de tagit många prover
När det gäller vaccin berättar Susanne att de nu är på 76- åringar och hur det ser ut framgent, beror på vaccin­leveranserna.

Vaccineringen har gått bra
Elin berättar att de har cirka hundra personer kvar att vaccinera på 75 plus. Det är också några kvar på 80 plus, personer som de inte kunnat nå.
– De kommer att få brev hem inom kort, för att vi vill att de ska kontakta oss om tid, berättar Elin
Vaccineringen har de senaste veckorna gått över för väntan med många doser, vilket öppnar upp för nästa ålderskategori.
– Förmodligen börjar vi vaccinera 70 plus i vecka 15 och kanske redan i vecka 14. I sådana fall kommer vi att meddela detta på vår hemsida, förklarar Elin, som är oerhört tacksam att så många faktiskt webbokar sig idag.
– Det har sparat oss mycket tid, självklart är det någon som inte kan så hjälper vi dem och meddelar när det är deras tur, förklarar Elin.

Gabriel Berndtsson
0523 – 66 70 85
gabriel@lysekilsposten.se

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv