Johan Ljungberg sparras med Mattias Zätemyr. När man sparras på träningen slår boxarna med 50-60 procent av sin kapacitet. “Det får inte bli för hårt, man lär sig ingenting på att puckla på varandra”, säger tränaren Simon Thorén. I bakgrunden syns legenden Mohammed Ali.

Uppercut, jabb eller hook

Boxningen har växt sig stark i Munkedal – ”Intresset har varit stort”

2014-12-03 Valhall BK. Det är namnet på boxningsklubben från Munkedal som drog igång förra året.
Nu, snart två år senare, har klubben växt och har nu 35 medlemmar.
Lysekilsposten åkte till den gamla borgen vid Munkeland för att ta tempen på klubben.

Valhall BK drogs igång av Simon Thorén och Roibeard Speers 2013. Roibeard har en bakgrund som boxare inom den irländska armén och kände att sporten saknades i Munkedal. Simon Thorén engagerade sig som hjälptränare och har efter hand gått kurser för att lära sig mer om sporten.

– Intresset har varit stort. Medlemsantalet går upp och ner, men just nu ligger vi på 35 medlemmar, säger Simon Thorén.

Teknisk sparring

Klubbens medlemmar är uppdelade i tre grupper, seniorer, juniorer och en barngrupp.

Under tisdagskvällens seniorträning har elva av klubbens medlemmar dykt upp. Under uppvärmningen hoppar några hopprep, några andra boxar på säckar och några andra sparras i ringen.

– När vi sparras i ringen är det teknisk sparring vi kör. Det får inte bli för hårt, man lär sig ingenting på att puckla på varandra, säger Simon Thorén.

Runt om i lokalen syns allt ifrån nybörjare till mer erfarna boxare och åldern skiljer sig stort, yngst är Kevin Johansson med sina elva år. Efter ett tag bryter Roibeard Speers uppvärmningen för teknikträning.

– Utanför ringen lär de sig, innanför ringen tränar de det de har lärt sig, säger Roibeard Speers på klingande irländska.

Hemmatävling i april

Några av Valhall BK:s boxare är även ute och tävlar. Första tävlingen för säsongen gick av stapeln för ett par veckor sedan då tre av klubbens boxare var i Borås och tävlade i King of the Ring. Just nu är klubben i planeringsstadiet för en egen tävling, Slaget om Valhall.

– Tävlingen kommer hållas i april och tanken är att ett tiotal boxare från Irland ska komma hit för att matchas mot lokala förmågor, avslutar Simon Thorén.

Publicerad:
Nyhetsarkiv