Prisutdelningen i Utställningen Unga Forskare hölls på Tekniska museet i Stockholm på torsdagen. 104 gymnasister tävlade i finalen med 55 projektarbeten i naturvetenskap, teknik och matematik. ”Salthaltens betydelse för överlevnaden under den embryonala utvecklingen hos Homarus Gammarus" var projektet som tog Hanna Blom och Sophia Hallberg, från Gullmarsgymnasiet, hela vägen till finalen där de vann stipendiet till International Wildlife Research Week. Här ses de tillsammans med prisutdelaren Mattias Klum.

Unga forskare i Lysekil vann forskarstipendium

Sophia Hallberg och Hanna Blom får resa till schweiziska Alperna

2016-04-09 ”Salthaltens betydelse för överlevnaden under den embryonala utvecklingen hos Homarus Gammarus" var projektet som tog Sophia Hallberg och Hanna Blom, från Gullmarsgymnasiet i Lysekil, hela vägen till finalen där de vann stipendiet till International Wildlife Research Week.

Prisutdelningen i Utställningen Unga Forskare hölls på Tekniska museet i Stockholm på torsdagen.
104 gymnasister tävlade i finalen med 55 projektarbeten i naturvetenskap, teknik och matematik.
Variation i salthalt kräver en fysisk anpassning hos marina organismer. En organisms individuella förmåga att hantera dess omgivande salthalt kan vara livsviktig. Den europeiska hummern, Homarus gammarus är välkänd och används som en delikatess på matbordet.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv