Barn skyndade upp på scenen för att få krama årets Lucia Ulrika Mamdouh.

Ulrika Mamdouh spred ljus och glädje i Lysekil

2014-12-15 ”En eloge till alla på Fritidsgården som ställde upp för Lysekil”.
Det såg länge mörkt ut men så kom ändå Lucian med ljus i sitt hår följt av ett koppel med tärnor. Fackeltåget startade vid Folkets Hus och gick ner till Parksnäckan i Stadsparken. Där det bjöds på lucia­konsert.

– Det känns hoppfullt, en eloge till alla de här barnen och Helene Ödegaard, föreståndare på Fritidsgården, som ställde upp för Lysekil och dess invånare. Så vi fick en Lucia, med lite ljus och glädje. Det är väldigt viktigt för barnen och för staden att vi håller fast vid våra traditioner. Här måste alla hjälpas åt och upprätthålla dem annars blir det andefattigt, säger Hasse Ekbrand, som representerar Svensk handel och köpmännen i Lysekil.
Det blev inget fantastiskt fackeltåg, och det var blåsten som ställde till det. För vem vågar gå med brinnande facklor i motvind. Men Lucian och tärnorna lyste i alla fall upp i vintermörkret.

Luciastämning

I Parksnäckan invigningstalade Gun Jarnedal, som var påläst. Hon berättade om Lucias historia och hur det kommer sig att vi firar denna dag.
Årets Lucia Ulrika Mamdouh krönts och fick ta emot ett smycke från Lyckes.
Så tog Luciakören över och sjöng ett antal låtar. Det fotograferades flitigt under hela konserten, föräldrar och släktingar som ville ha bilder på sina barn. Några facklor tändes trots allt och luciastämningen infann sig absolut.

Eldsjälar

Gisela Leandersson Ottosson och Hasse är två namn som alltid dyker upp när det vankas evenemang i Lysekil och så även när det var dags för Lucian, för inget gör sig självt.
– Om fler vill vara med och engagera sig så är vi tacksamma. Och kom redan nu med era idéer när allt ligger färskt i minnet. Låter man det gå är risken att det rullar på i samma spår, nu är det snart Lucia, vad gör vi? Vi utmanar alla till nästa år, har vi några volontärer så vi får tillbaka vår Lucia med röstning som engagerar och hur lägger man upp det så det blir rättvist? Sedan ett stort tack till vår invigningstalare Gun Jarnedal som höll ett briljant tal om vad Lucia och vad hon står för, säger Hasse avslutningsvis.
James Cagnard fick avsluta konserten i Stadsparken, han sjöng några sista låtar innan det var dags att tåga vidare upp till kyrkan för den årliga Luciakonserten, som även den var annorlunda i år.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv