”Jag har valt att avsäga mig mina politiska uppdrag och kommer i framtiden helt att fokusera på mina företag”, skriver Ulrika Häller Lundbäck (KD) i ett pressmeddelande.

Ulrika Häller Lundbäck (KD) lämnar alla politiska uppdrag

”Jag har inte begått något olagligt och välkomnar en eventuell prövning”

2016-03-14 Kristdemokraten Ulrika Häller Lundbäck avsäger sig alla politiska uppdrag.
– Jag upplever hela min livssituation som mycket obehaglig och mitt politiska engagemang är inte längre värd den uppoffringen, skriver hon i ett pressmeddelande.

De senaste dagarna har det blåst rejält i media kring Ulrika Häller Lundbäck, sedan P4 Väst avslöjat att hon i september i fjol försökt tillskansa sig pengar för egen vinning när hon var god man för en äldre kvinna.

Som bevisföring används en Facebook-konversation via  messenger mellan henne och Milad Ghabro, innehavare av Lysekil Städ.

Uppdraget som god man lämnade Ulrika Häller Lundbäck i samband med att händelsen anmäldes till överförmyndaren Ola Ingevaldson.

Strax efteråt startade hon eget städbolag, Soberent, som komplement till hennes firma för begravning och familjejuridik.

Ulrika Häller Lundbäck har tidigare även varit vice ord­förande i socialnämnden, men petades från den posten vid fullmäktiges möte i januari, då det gjordes omval till styrelser och nämnder. Enligt vad LP erfar så berodde petningen på just de aktuella händelserna, som anmälts till överförmyndaren.

Ulrika Häller Lundbäck har många olika uppdrag. Efter att hon blev politiker, först i M och sedan i KD, och tog plats i kommunfullmäktige, har hon slutat sitt jobb som sjuksköterska och i stället blivit…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv