Riber Andersson, en av Lysekils kända bokslukare, höll sig på lördagen framme och fick ett ex. av boken Stormsvalan signerad av Ulla Linton.

Ulla Linton signerade Stormsvalans död

2021-11-03 Från Lysekilspostens sida har vi tidigare skrivit en kort artikel om Ulla Lintons bok Stormsvalan. I lördags var det dags för signering i Lysekils bokhandel och intresserade läsare strömmade till. Det var först svårt för Lysekilsposten att komma fram för att få ett ord med i laget.

Ulla Linton har, under många år, arbetat som journalist, främst inom radio och TV. Hon har bl. a. gjort dokumentärreportage i TV. Inom radio har hon bl. a. varit reporter på Ekot samt chef på Sveriges Radio Jämtland.

Kulturchef i Kungälv
Ulla Linton har även hunnit med att vara kulturchef i Kungälv och att ansvara för Bohus fästning. Under ett par år, har Ulla Linton även bott i Kanada. Under de 10 senaste åren ca har Ulla Linton emellertid arbetat, på heltid, som översättare. av fransk skönlitteratur. Genom arbetet med, att arbeta med andras texter, har intresset vuxit hos Ulla Linton, att även skriva själv och det är där vi står idag. Stormsvalan är hennes debutroman.
Handlingen utspelar sig på den fiktiva ön Svartskär i Bohuslän, men många människor kan ändå känna igen många miljöer, eftersom författaren, sedan tidig ålder, varit sommarboende på Lilla Kornö och lånat mycket därifrån, men även ifrån land. Som Bohusläning, har Ulla Linton även ägnat sig mycket åt segling främst inom Bohuslän.
Boken inledes med, ett 10-årsjubileum, som en studentklass skall fira på Svartskär. Alice, en ung fotograf, upptäcker att hennes bästa vän, Sofie, inte är med på jubiléet. Hon skulle ha tagit sig dit med båt. Alice försöker finna ut, vad som kan ha inträffat. Hon dras även in i andra dramatiska händelser. Historien innehåller även en passionerad kärlekshistoria. Stormsvalan kan beskrivas, som en spänningsroman i skärgårdsmiljö eller en Skärgårdsdeckare, där Ulla Linton, sällar sig till andra kända företrädare för genren, Camilla Läckberg, Viveca Steen, Ann Rosman och Ramona Svensson, en deckare för läsare, som dras till hav och segling i kombination med spänning och kärlek Många av bokens läsare kommer att känna igen sig i olika miljöer till lands och till sjöss.
Bernt Ortner

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv