Det har stundtals under åren varit ganska trångt runt köksbordet hos familjen Kantola. Det började 1988 då man tog emot fyra syskon som var sommarbarn. Därefter har de sammanlagt haft 42 barn i olika typer av stöd, avlastning och familjehem. Själv har man fyra egna barn.

Ulla-Britt och Pertti Kantola har alltid haft en dörr öppen

I närmare 30 år har många mer eller mindre ”trasiga” barn flyttat in till familjen i Ingeröd

2016-11-25 – Varje barn är unikt och ingen bakgrund är den andra lik. Men det finns en röd tråd, det är att de nästan alltid kommer från en miljö där det florerar droger.
Det säger Ulla-Britt och Pertti Kantola som under nästan 30 år öppnat upp sitt hem för barn i familjer där föräldrarna inte klarat av eller orkat med att ta hand om sina barn.

Det är många och starka händelser som Ulla-Britt och Pertti har fått med sig under dessa år. Deras första sommarbarn kom till familjen 1988. Därefter har paret haft 42 barn, som under olika lång tid varit hos dem.

– Vi har varit stödfamilj, jourhem och familjehem. Vi har fortfarande kontakt med många av dessa barn, som nu är vuxna, men med andra dör kontakten ut allt eftersom, säger Pertti.

Plats i hjärta och sinne

Alla barn som Ulla Britt och Pertti Kantola har haft hos sig under åren har…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv