Vänstersexan Anna Berndtsson stod för matchens delikatess. En lobb från dålig vinkel.

Uddamålsförlust för LHK-damerna

Stor dramatik i slutminuterna – hemmalaget var ett par decimeter från oavgjort

2014-12-17 LHK hade revansch att utkräva efter söndagens storförlust mot Trollhättan.
Då blev det 33-19.
Under tisdagskvällen var det betydligt jämnare. LHK-damerna var ett par decimeter ifrån en poäng, men Fanny Goviks skott gick utanför och Trollhättan avgick med segern, 22-23.
Matchfakta:

KFUM Trollhättan – Lysekils HK
Handboll – division 4
Resultat: 22-23 (11-8)
Publiksiffra: 50
Bästa spelare: Anna Berndtsson
Målskyttar: Fanny Govik 5, Anna Berndtsson 4, Emma Svensson 4(1), Amelie Olsson 3, Johanna Carlgren 3, Emelie Sandsten 2 och Cajsa Byström

Inledningsvis visade Lysekilsdamerna att de var revanschsugna. Laget verkade taggat och det var tydligt att Trollhättan inte skulle få det lika lätt som i söndags. Trollhättan var märkbart skärrade och LHK kunde gå upp till en tidig 6-2-ledning innan bortalaget begärde time out.

– Nu får vi skärpa oss, hördes från bortalagets tränare.

Men time outen skulle visa sig vara resultatlös. LHK fortsatte spela aggressivt, de stötte högt och vågade smälla på i närkamperna. Med några minuter kvar av den första halvleken började dock Trollhättan jobba sig in i matchen. Hemmalaget hade dock fortfarande ledningen i paus, 11-8.

Nytt Trollhättan efter paus

I den andra halvleken var det ett helt annat bortalag som kom ut från omklädningsrummet. Trollhättan kändes taggade till tänderna och efter tre minuter hade de ätit ikapp tremålsunderläget till 11-11. Det mesta gick emot LHK-tjejerna.

Anfallsspelet stämde inte, målvakterna spelade statistroller och känslan var att LHK var på väg att tappa matchen helt. Efter kvarten spelad i den andra halvleken hade Trollhättan vänt på steken. Nu var det gästern som ledde med tre mål, 16-19. Men efter ett piggt inhopp av Emelie Sandsten, två mål, och matchens delikatess från Anna Berndtsson, lobb från dålig vinkel, var LHK tillbaka i matchen igen, 20-21.

Matchen stod i det läget och vägde. Trollhättan gjorde 20-22 på straff med fyra minuter kvar och på frågan om matchen nu var avgjord svarade nog de flesta på läktaren ja.

LHK reste sig igen

Men, LHK reste sig igen. Två snabba mål från Emma Svensson och Fanny Govik och en fantastisk räddning av Emma Persson i målet och vips, så var hemmalaget ikapp igen. Med minuten kvar gjorde Trollhättan 22-23 och i anfallet efter, med 24 sekunder kvar, slängde LHK-tränaren Anders ”Raggarn” Johansson in det gröna kortet i sekretariatet, time out.
Det var nu det skulle bestämmas, vem tar avslutet? Valet föll på Fanny Govik. Hon gick upp, sköt, men tyvärr gick skottet decimetern utanför stolpen. Matchen slutade 22-23 till Trollhättan som efter slutsignalen firade som de hade vunnit ett VM-guld.

– Det var lite synd om tjejerna. Jag tyckte vi var värda minst en poäng. Vi gjorde dock en mycket bättre insats än i söndags. Inställningen och det kollektiva försvarsspelet var på en annan nivå idag, säger LHK-tränaren.

Saknar en bra skytt

Under tisdagens sena match i Kronbergshallen blev det smärtsamt tydligt att LHK saknar en bra skytt. LHK-damerna sköt och sköt, men allt för ofta satt bollen rakt på Trollhättanmålvakten eller utanför målet. Extra skotträning på jullovet efterlyses.

– Vi har Fanny Govik i laget som normalt är en bra skytt, tyvärr har hon inte kommit igång ordentligt under denna säsongen. Även Theresa Claesson Andreasson har ett bra skott, hon satt dock på bänken på grund av skada, säger Anders ”Raggarn” Johansson.

På det stora hela bjöds publiken i Kronbergshallen på en underhållande handbollsmatch som inte gick hemmalagets väg.

LHK:s speaker Kaj Löfgren summerade det bra efter matchen:

– Det blev spänning på slutet, det är så vi vill ha det.