Två personer greps efter mordförsök i Brastad

2019-05-12 En man i 30-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter efter ett misstänkt mordförsök i Brastad under natten till söndagen. Mannen hade blivit knivhuggen och var svårt skadad. Två personer greps av polisen och ska förhöras under söndagen.

Polisen larmades till platsen klockan 02.22 och till en början var omständigheterna oklara. Mannen anträffades utomhus och var svårt skadad av knivhugg. Mannen hittades inte vid själva brottsplatsen utan en bit därifrån.
Polisen lyckades lokalisera var brottet hade ägt rum och spärrade av en plats i anslutning till en bostad.
– Vi kommer att göra en teknisk undersökning på platsen för att få en bild av vad som har hänt, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.
Mannen är förd sjukhus med ambulanshelikopter, men skadeläget är ännu oklart. Polisen kommer att förhöra mannen på sjukhuset när detta är möjligt.

De två personer som greps har efter förhör anhållits av jouråklagare.
– Det är två minderåriga män och de är båda, på sannolika skäl, misstänkta för försök till mord. Brottsplatsundersökningen är klar och den skadade mannen kommer troligen att kunna förhöras under dagen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst.

Texten uppdateras.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv