På tio-i-topplistan hittas två Lysekilsrestauranger. Foto: Arkivbild

Västkustens bästa skärgårdskrogar – Lysekilskrögare på listan

2024-06-28 Två Lysekilskrogar med på tio-i-topplista över västkustens bästa skärgårdskrogar när nättidningen Dagens PS sammanställt betyg från flera recensionssidor.

Den näringslivsinriktade nättidningen Dagens PS har sammanställt betyg från sex olika recensionssidor för att lista västkustens bästa skärgårdskrogar. På tio-i-topplistan hittas två Lysekils restauranger – Norra hamnen 5 och Brygghuset Fiskebäckskil.
– Vilken ära att få vara med på denna fina lista, dessutom med flera restaurang-vänner i närområde, kommenterar Norra hamnen 5 placeringen på Facebook.

Nättidningen har sammanställt recensioner från Facebook, Google, Thatsup, Tripadvisor, Yelp och Krogguiden. De samlade betygen ger Norra hamnen 5 tredjeplatsen och omskrivs som en skärgårdskrog med en unik atmosfär för besökare att njuta av både mat och omgivning. Restaurangen som drivs av bröderna Marcus och Andreas Sundberg Kleen som  under Näringslivsfesten tidigare i år blev utsedda till Årets unga företagare i Lysekil. Brygghuset Fiskebäckskil placerar sig på plats nummer åtta och beskrivs i Dagens PS som en ikonisk skärgårdskrog som fångar essensen av västkusten. Förstaplatsen kneps av Restaurang Mamsell i Fjällbacka.

Publicerad: Uppdaterad:
Emilia Halling Dageby
Nyhetsarkiv