Den första juni förra året anlände det stora kryssningsfartyget Balmoral till Lysekil. Det var första gången som skeppet la ankar i hamnen och för de flesta passagerarna var det första besöket i Lysekil. Foto: Gabriel Berndtsson

Två kryssningsfartyg kommer till Lysekil i sommar

2018-05-07 Även sommaren 2018 blir det besök av kryssningsfartyg. Den 7 juli kommer Seven Seas Explorer och den 2 augusti lägger Seven Seas Navigator till i Lysekil. Dessa besök är planerade sedan flera år.

Seven Seas Explorer har kallats för ett av de lyxigaste kryssningsfartyg som någonsin byggts. Längden på fartyget är 223 meter. Det har cirka 750 gäster ombord och drygt 500 i besättningen. Fartyget startar kryssningen i Oslo och har Lysekil som första destination på resan.
Seven Seas Navigator är något mindre än Seven Seas Explorer, 171 meter, och har 490 gäster samt 345 i besättningen. Fartyget startar den 20 långa dagar kryssningen i Köpenhamn och har Lysekil som första stopp.
Förutom dessa två fartyg kommer två som gör enbart fjordkryssningar, dvs de kommer till Lysekil och fjordarna här men lägger inte till vid kaj i Lysekil. Redan den 18 maj kommer Balmoral som låg vid kaj i Lysekil 2017. Balmoral kommer att besöka Gullmarsfjorden ända in till Saltkällefjorden och även göra besök i fjordar söderut i Bohuslän, bland annat Älgöfjorden.
Den 22 juli kommer kryssningsfartyget Boudicca också på en fjordkryssning vid Lysekil.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv