Musselloppet ser ut att slå rekord även i år när det gäller löpare. Bilden från Musselloppet 2014.

Två dagar kvar till springfest

Rekordmånga anmälningar till Musselloppet.

2015-07-30 På lördag får Mustafa ­hårdast konkurrens från Ezemzami Abida, Aimad Bouziane och Samir Ait Bouchmane, från Marocko, som var etta, två och trea på årets Victorialopp på Öland.
Förutom löpare från ­hela Sverige och Norge finns det i år många andra länder representerade, som till exempel Tyskland, Schweiz, Marocko och Singapore.
Japhet Kipkorir, som vunnit Musselloppet två år i rad, är inte i Sverige ­ännu, men utesluter inte att han kommer till Lysekil för att försöka försvara titeln.

Till LP berättar Musselloppets tävlingsledare Ralph Johansson hur man efter sex år har skaffat sig en viss rutin, hur nya anmälningar med heta namn kommer in och var man kan hämta upp sin nummerlapp.
– Självklart är det mycket nu de sista dagarna, men det känns väldigt roligt, säger ­Johansson glatt på torsdagsförmiddagen.
Musseloppet har fått in nya anmälningar med flera namn som skulle kunna utmana ­Mustafa Mohammed, förutom marockarnerna Abida, Bouziane och Ait Bouchmane finns också Henry Gross från ­Hässelby, Stockholm och ­Yared Admasu från Hälle IF.
I damklassen är Annelie Johansson, Hälle IF, favorit och utmanas främst av 2013 års segrare på Musselloppet, Johanna Adolfsson Mölndals AIK, samt Johanna Apelryd, Hälle IF. Även
Jenny Johannesson, Mullsjö SOK kan ha med tätstriden att göra.
– Det är väldigt roligt med duktiga löpare som anmäler sig och är med och krigar om ­medaljer, säger Johansson.

Stänger klockan 12
Idag klockan 12 stänger den ordinarie anmälningstiden och då är det dags för tävlingsledaren att samla ihop och skicka vidare informationen på deltagarna för starten på lördag.
– Från klockan 13 till 18 på fredag kan man hämta nummerlappar på Team Sportia och där kan man också anmäla sig sent, säger Johansson som tillägger att man kan anmäla sig hela vägen fram tills målstart om det är så.
– Det är aldrig försent, på lördag kan man anmäla sig på Gullmarsvallen innan start.
Just nu har de 500 anmälningar och det är mer än i fjol menar Johansson samtidigt som han hoppas att en hel del sena ­anmälningar kommer in.
– Jag hoppas på att det blir perfekt springväder på lördag, lite mulet och sådär en 17-18 grader hade varit perfekt, sol och värme hade inte varit bra just i helgen, säger Johansson med ett skratt som förklarar att det är viktigt att ha respekt inför uppgiften.
– Vi är en ganska liten klubb med inte så många funktionärer och det är mycket som kan gå fel, men det känns som om vi har läget under kontroll nu.

Hanna Johansson
0523-667089
hanna@lysekilsposten.se

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv