Två anhållna efter grov misshandel i Brastad

Angav sig själva efter intensivt polisarbete

2015-02-23 Två män jagades av polisen i Lysekils kommun under helgen.
De var misstänkta för en grov misshandel i Brastad på fredagskvällen.
I söndags angav de sig själva och duon sitter nu anhållna.

Strax före 22.00 i fredags kväll misshandlades en man i 50-årsåldern utanför bensinstationen i centrala Brastad. Offret fick ta emot både sparkar och slag. Han klarade sig undan livshotande skador men ska, enligt polisen, ha fått sprucken läpp, skadad näsa och var blåslagen och svullen över i princip hela ansiktet.
Vittnen till händelsen
– Det var vid bensinstationen bredvid ICA som mannen misshandlades av två män i 20-årsåldern. Det finns en del vittnen till händelsen. De båda misstänkta är välkända för polisen sedan tidigare, berättar Anders Buhlin, polischef i Lysekils kommun.
Männen hann försvinna från platsen före dess att polisen kom dit, men de anhölls i deras frånvaro och jakten var igång. Polisen har under helgen sökt männen på alla adresser där det är känt att de befunnit sig tidigare. På söndagen, vid 15.00-tiden, gav detta resultat.
– Ja, det var ett energiskt polisarbete som gjorde att de båda misstänkta till slut angav sig själva till polisen här i Lysekil, till den patrull som jagat de som hårdast under helgen, förklarar Buhlin.
Båda är nu misstänkta för grov misshandel och sitter anhållna vid Uddevalla polisstation.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv