Munkedals IF:s Julia Stenman, till vänster, spelade hela matchen mot Värmland och gjorde en fin insats på innermittfältet.

Två andraplatser för Bohuslänslagen

Första steget i distriktslagscuperna avgjordes i Brastad – många lokala spelare med i lagen

2014-11-10 Första steget i Cup Kommunal och Cup Byggnads, flickornas och pojkarnas distriktslagsturneringar, avgjordes i helgen.
En av de åtta grupperna, grupp G med Dalsland, Värmland och Bohuslän spelades i Brastad.
Det slutade med en andraplats för de båda Bohuslänslagen.

Med i de två lagen från Bohuslän fanns ett antal spelare, alla födda 1998, från Lysekilspostens täckningsområde. I pojklaget återfanns Joakim Johansson, Stångenäs, och målvakten Gustav Cannert, Munkedals IF.
I flickornas lag var Julia Stenman och Josefin Nilsson, båda från Munkedal, Tilda Rokicki, Stångenäs och Ebba Harrysson från Smögens IF med i truppen.

Två segrar under fredagen

Spelet inleddes under fredagseftermiddagen. Bohuslän ställdes mot Dalsland och det slutade med två storvinster. Flickorna vann med 10-0 och pojkarna tog en 6-1-vinst. De båda Värmlandslagen vann även de över Dalsland under lördagen och allt var upplagt för avgörande matcher på söndagen.
I flickornas match var det gästerna från Värmland som dominerade händelserna. Stenungsunds IF:s  Olivia Engström gav hemmalaget ledningen efter 21 minuter efter att ha vunnit bollen högt och dribblat av försvaret. Kort därefter lyckades dock Värmland kvittera och efter det var det gästerna som tog över helt.
Med fem minuter kvar att spela kom det avgörande 2-1-målet. Värmlandsflickorna gick därmed direkt till slutspel, för Bohuslän väntar kval.
– Jag tyckte de hade en halvlek var, men Värmland var det bättre laget, säger Stratos Kenstanlis, spelarutbildare på Bohusläns Fotbollsförbund.

“Båda lagen skötte sig bra”

För killarna blev det samma visa. Den avgörande matchen mot Värmland slutade 2-1.
– Om man ser till helheten tyckte jag båda lagen skötte sig bra. Pojkarna var förtjänta av en pinne i den sista matchen, avslutar Stratos Kenstanlis.

Bohuslän saknade inte chanser mot Värmland. Här skjuter Olivia Engström över.