MBK-spelarna deppar i omklädningsrummet efter att det stod klart att man inte fixade platsen till ­kvalserien.

Trots vinsten – Munkedal missade kvalplatsen

Dennis Gistedt nöjd med säsongen : ”Killarna har i så många fall överpresterat”

2015-02-16 Munkedal vann.
Men samtidigt förlorade man kampen om kvalplatsen till division 2.
Seger på straffar hemma mot Uddevalla HC räckte inte och säsongen är nu över.
– Vi visste att det skulle bli tufft, vi hade behövt vinna med tre mål för att klara detta, sade MBK:s tränare Dennis Gistedt efter matchen.
Matchfakta:

Munkedals BK – Uddevalla HC
Ishockey – division 3 forts.
Resultat: 2-1 e.str (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Publiksiffra: 410 personer
Bäst i Munkedal: Alexander Johannesson
Munkedals målskyttar: Daniel Alfredsson

I en fullsatt ishall startade Munkedal i ett rasande tempo. Redan efter 2.48 small det, 1-0 till Munkedal och Daniel Alfredssons mål bäddade för en rafflande fortsättning. Två hemmamål till skulle innebära att det var Munkedal som skulle vinna serien. Men närmare än en stolpträff kom man inte i den första perioden, som spelmässigt gick ganska klart till Munkedal.

Sämre spel i andra

I mittenperioden blev det sämre spel. Samtidigt som Munkedal blev lite segare i sitt agerande så växte Uddevalla in i matchen. Närmast målkänning var Uddevalla som kvitterade i stolpträffar.

Mest upprörda var UHC-spelarna när ett friläge blåstes bort, på grund av att målburen inte var på plats. Anton Ekberg i hemmamålet var inte allt för intresserad av att tillkalla hjälp då MBK hade bra läge i anfallszon, men när spelet vände, och friläget uppstod, fick Anton kontakt med domaren angående målburen. Så visst, lite taktik låg bakom den för domaren knepiga situationen.

Inför den tredje perioden var Dennis Gistedt klar med vad som behövde förändras.

– Vi måste bli en halvsekund snabbare i vårt agerande, komma upp i samma tempo som den första perioden.

Mycket skador i UHC

I gästande båset hade tränaren Stefan ”Kega” Olsson andra problem att hantera.

– Jag har fullt upp med att få ihop två hela femmor. Vi har åkt på skador på löpande band. Jag har fått möblera om massor, men jag hoppas att vi ska orka detta, sade ”Kega” innan han gick ut till slutperioden.

Men det blev aldrig riktigt spännande. Munkedal orkade inte trycka ner UHC och skapa de där riktigt farliga lägena.

– Det tog för lång tid in i perioden innan vi på allvar började lägga puckarna på mål, säger Dennis Gistedt.

Kvittering i tredje

Det som dödade matchen var när Uddevallas Magnus Forssten kvitterade till 1-1 i början av sista perioden. Ett viktigt mål som gav UHC ett lugn samtidigt som hoppet om kval började lämna en och annan hemmaspelare. Nu krävdes ytterligare tre mål för att MBK skulle gå om i tabellen.
Gästerna spelade på klockan stora delar av slutperioden och man visade att man var en värdig seriesegrare. Inte minst med tanke på alla de skador som man råkade ut inför och under seriefinalen.

Munkedals tränare Dennis Gistedt var inte allt för besviken efteråt.

– Vi har gjort en väldigt stark säsong, killarna har i så många fall överpresterat, så jag är nöjd. Vi vann idag och att vi inte lyckas komma ifatt när det gäller målskillnaden är inte mycket att säga om. Uddevalla är ett bra lag, säger Dennis, som samtidigt passar på att berömma den fina inramningen med stor publik och hejaklacken Ultras på plats.

En mållös förlängning följdes av straffar där endast Christoffer Hellberg lyckades näta.

Anmärkningsvärt i straffarna var att av tre straffslag för gästerna så blev det bara ett avslut. De övriga två såg en uppkörd is till att förstöra.

Oklart om fortsättning

Säsongen är därmed över för Munkedal medan UHC jagar vidare i kval till division 2. Om Dennis Gistedt tränar MBK även nästa säsong återstår att se.

– Det vet jag inte idag, vi får se. Den diskussionen har inte ägt rum ännu, då vårt fokus har legat på att spela färdigt serien.

Foto: Joel Hansson

Publicerad:
Nyhetsarkiv