Ett stort antal trotjänare uppvaktades av Lysekils kommun på tisdagskvällen under festliga och högtidliga former. Sammanlagt var det 34 personer som bjudits in den här gången på Boviksrestaurangen för att få en gåva och bjudas på en väl utvald tre-rätters middag. Foto: Gabriel Berndtsson

Trotjänare uppvaktades av Lysekils kommun

2023-11-30 För att visa sin uppskattning som arbetsgivare bjöd Lysekils kommun sina trotjänare med 25 års anställning bakom sig till en festlig och högtidlig ceremoni på tisdagskvällen.

Sammanlagt var det 34 personer som bjudits in den här gången på Boviksrestaurangen för att få en gåva och bjudas på en väl utvald tre-rätters middag.
Tio av dem hade fått förhinder att vara med. Klas-Göran Henriksson, som är ordförande i kommunfullmäktige, stod för välkomsthälsningen innan det blev dags för fotografering. Han hade förberett sitt tal noga genom att läsa igenom varenda tidning under 1998 i Lysekilspostens arkiv och listat viktiga händelser.

Gåvor överlämnades
Även kommundirektör Karolina Samuelsson var på plats och hyllade kommunens trotjänare, liksom förvaltningschefer som även överlämnade gåvor till de uppskattade medarbetarna.
Jubilarerna fick själva välja en 25-årsgåva och kvittera ut den via ett presentkort från en lokal affär i Lysekil, ett sätt för kommunen att gynna det lokala näringslivet.

”Stor tacksamhet”
– Vi känner verkligen en stor tacksamhet av allt det värde som våra medarbetare skapar i Lysekils kommun. De har jobbat inom skolan, barnomsorgen, äldreomsorgen och även internt inom förvaltningarna och alla finns representerade här i ikväll, sa Karolina Samuelsson.
– Jag har försökt att räkna ut hur många arbetstimmar var och en har lagt ned i Lysekils kommun och kommit fram till att det handlar om minst 40.250 timmar, vilket innebär att en dryg miljon timmar av värdeskapande tid sitter här tillsammans ikväll.
– Det är samtidigt ett gott betyg till arbetsgivaren att var och en har valt att jobba i så här många år. Detta är ju bara de 25 första åren i kommunen, så de flesta ska ju fortsätta att jobba för kommunen några år till, vilket vi är oerhört tacksamma över, framhöll Karolina Samuelsson.
Vad hade då de duktiga eleverna på restaurangprogrammet lagat för tre-rätters-meny.
Ja, som förrätt serverades krustad med västerbottencreme, rökt tångrom, créme fraiche och dillpicklad rödlök.
Som varmrätt blev det smörstekt torskrygg med skogssvamp, rödbetor och citronörtsmör, serverat med potatispuré och friterad palsternacka.
Kvällen avslutades med en dessert, bestående av karamelliserad vaniljpannacotta med hallsorbet och mandelflarn.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv