Det blev Munkedal som vann i DM-matchen mot Stångenäs. En match som visade att det fortfarande skiljer en division lagen emellan, men med ombytta roller. Nu är det Munkedal som är en division högre.

Tronskifte inom damfotbollen

Seger för Munkedal över Stångenäs i DM – dominerade på Brastad Arena

2015-02-20 Efter säsongens första tävlingsmatch, i DM mellan Stångenäs och Munkedal, kan man konstatera att det i vårt spridningsområde blivit ett tronskifte inom damfotbollen.
Munkedal dominerade stort på Brastad Arena och vann med klara 1-5 (1-2), mot ett ungt SAIS-lag.

– Tronskifte eller inte, det ska inte jag bedöma, men jag kan väl sträcka mig så långt att det känns bra att vara i Munkedal just nu, säger tränaren Istref Musaj.

Stångenäs har som vi tidigare rapporterat tappat ett helt lag och därför drog man sig också ur division 1. I stället börjar SAIS i kommande säsong om i division 3.

Nyförvärv från SAIS

För Munkedals del är läget annorlunda. Tränare Istref Musaj hade tidigt en trupp som han tyckte var helt okey för att kunna vara med i toppen av division 2. Därefter förstärktes truppen med tvillingarna Anni och Sara Mattsson samt mittbacken Emma Edén, samtliga från just Stångenäs division 1-lag.
– Sara och Anni gjorde båda en pigg och bra debut på var sin kant och Emma Edén kändes väldigt trygg i försvaret, säger Istref Musaj.

Mycket försvarsspel

För Stångenäs del handlade det mycket om försvarsspel i årets första match.

– Vi har ett ungt, träningsvilligt och framför allt utvecklingsbart lag. Men samtidigt har det, som alla vet om, varit rörigt i januari, med alla avhopp. Därför känns det som vi ligger en månad efter just nu, säger Stångenäs tränare Kenneth Fredgren.

SAIS-tränaren tyckte det var synd att det skenade iväg i målprotokollet i slutet av matchen.

– Med tio minuter kvar av matchen var vi med, vid ställningen 1-2. Men å andra sidan så brände Munkedal en hel del chanser tidigare under matchen, säger Kenneth Fredgren.

I Stångenäs var det vänsterbacken Ester Odell och innermittfältaren Louise Boman som fick mest beröm av tränaren.

I ett Munkedal, som speciellt i den första halvleken agerade överraskande nervöst, var det toppduon Alina Aldegren och tremålsskytten Alva Petri som kvitterade ut högst betyg.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv